Informatie

India is een land in Zuid-Aziƫ. Met circa 1.251.695.584 inwoners is het na China het meest bevolkte land ter wereld. De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay. India is een kleurrijk land met een grote diversiteit aan klimaten, religies, monumenten en bevolkingsgroepen.

De snelste manier om naar India te reizen is met een directe vlucht.
Zo zijn er ook voldoende andere luchtvaartmaatschappijen die u via een overstap naar India brengen. De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar India duurt circa 9 uur.

Het tijdsverschil met India is in de zomer 3 uur en 30 minuten. In de winter is het in India 4 uur en 30 minuten later dan in de Benelux. Op diverse vertrekdata kunt u getuige zijn van een van de kleurrijke en bruisende festivals in India.

India kan het hele jaar bezocht worden, maar de periode tussen oktober en maart is over het algemeen het prettigst . Het weer in India is dan droog, zonnig en warm. In India begint vanaf februari de temperatuur op te lopen tot een uitermate vochtige hitte in mei en juni.

India kent 18 officieel erkende talen, waarvan Hindi het meest gesproken wordt. Verder heeft elk gebied zijn eigen taal of dialect. Een heel groot van de bevolking in India spreekt uitstekend Engels.

De munteenheid in India is de Indiase Roepie (INR).
In steden kun je geld pinnen met een bankpas met Maestro logo. Creditcards worden in duurdere hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Geld opnemen met een creditcard is echter niet eenvoudig en is slechts mogelijk in een beperkt aantal bankfilialen. U kunt cash geld zowel bij de bank of wisselkantoor wisselen.

Om naar India te reizen heeft u een geldig paspoort nodig. Uw paspoort dient bij binnenkomst in India nog 6 maanden geldig te zijn. U heeft een visum nodig voor India daarbij kunnen wij u gerust bij helpen.