Informatie

Dubai  is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten en de hoofdstad van het gelijknamige emiraat met circa 2,1 miljoen inwoners.

De afgelopen jaren is Dubai uitgegroeid tot hét shopping paradijs van de wereld en dat is niet zonder reden!

Dubai is een bestemming vol opmerkelijkheden. Zo staan gigantische wolkenkrabbers en “over the top” luxueuze hotels naast prachtige moskeeën. Al deze overdadigheid gaat over in een droge zandwoestijn. Het

oude stadscentrum van Dubai kent ook kleurrijke souks (markten) waar je je vaardigheden op het gebied van afdingen kunt uitproberen

De snelste manier om naar Dubai te reizen is met een directe-vlucht.
Zo zijn er ook voldoende andere luchtvaartmaatschappijen die je via een overstap naar Dubai brengen.

De vluchttijd van een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Dubai duurt ruim 6 uur.

Dubai staat vol met hotels, dus wie op zoek is naar een plek om te overnachten in Dubai die zal daar zeker in slagen. Sommige van de accommodaties zijn vrij eenvoudig en goedkoop, maar de meeste hotels zijn luxe tot zeer luxe.

In Dubai schijnt heel veel dagen de zon en is regen iets waar je niet zo gemakkelijk mee geconfronteerd wordt.

Gedurende de wintermaanden is het er aangenaam warm en in de periode half april tot en met oktober is het heet met in de maanden juli en augustus temperaturen die soms oplopen tot bijna 50 graden Celsius in de schaduw.

Gedurende de winterperiode is Dubai met temperaturen overdag tussen de 27 en 35 graden, zachte nachten en veel zon zelfs één van de beste winterzon bestemmingen.

De munteenheid in Dubai is de dirham (AED). Internationale creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd en er zijn volop geldautomaten waar je met je Nederlandse pinpas geld kunt pinnen.
Om naar Dubai te reizen heb je een geldig paspoort nodig. Je paspoort dient bij binnenkomst in Dubai nog 6 maanden geldig te zijn. Indien u een Nederlands paspoort heeft, is een visum niet nodig.