Uganda

5 dagen van KARAMOJA cultuur en bergwandelingen

Dag 1 vertrek van Schiphol, aankomst Entebbe airport en transfer naar hotel in Entebbe

Dag 2 Entebbe – Jinja

Jinja is een stadje in het zuidoosten van Uganda. Het is bekend door de oorsprong van de Nijl, de langste rivier ter wereld. We zullen een bezoek brengen aan deze legendarische plek. Overnachting in een hotel in Jinja.

Dag 3 Jinja – Moroto

Een dagtocht naar het noordoosten van Uganda. Overnachting in een hotel in Moroto.

Dag 4 ochtend: wandeling naar de top van Mount Moroto

Karamoja is begiftigd met prachtige onontdekte bergen en heuvels, de wandel-en trektochten naar MT Moroto leiden u langs een kleine minderheid groep genaamd de TEPETH van wie men denkt dat ze de eerste bewoners van het Karamoja gebied waren en die bekend zijn om hun landbouw en het brouwen van bier. Dit is hun belangrijkste activiteit. Onlangs zijn ze door onderling huwelijken met de KARIMOJONG pastorale gemeenschappen samengegaan, waardoor verlies van hun oorspronkelijke taal dreigt.  Tijdens de twee dagen wandelen en kamperen bereiken we de toppen variërend tussen 200m-300m. Afhankelijk van hoe fit we zijn kunnen we verder gaan dan dat. Overnachting op de top van de berg. In een tent.

Dag 5 Het leven in het dorp

Rit naar de goudmijn.

Ontdek de nieuwe mijnbouwactiviteiten van onze pastorale gemeenschappen die onlangs zijn begonnen als een alternatieve duurzame inkomsten genererende activiteit door een bezoek, praat rechtstreeks met hen en neem deel aan het goud proces. Door het boeken van deze tour zult u ook worden meegenomen door de prachtige dramatische landschappen terwijl u van een afstand Keniase vliegtuigen zult zien opstijgen.

Rit naar het dorp. Zo;n 12 km.

Het dorp is ongelooflijk mooi opgezet, er zijn dikke ommuurde modder huizen, omringd door lagen van stokken/hout en doornen. Alleen doorbroken door kleine deuropeningen. De huizen blijven daardoor het hele jaar door koel. Midden in het dorp ligt een grote kraal waar het vee meestal wordt gehouden in het regenseizoen.

We zijn getuige van het algemene dagelijkse leven van onze lokale gemeenschap, door deel te nemen aan de traditionele dansen, spelletjes, de bereiding van lokale gerechten, het traditionele worstelen en andere dagelijkse activiteiten in het dorp

 

Een nacht met de nomadische krijgers in de kraal

Ervaar het unieke pastorale leven van de karimojong door te kamperen met hen in hun wildernis kraals. Neem deel aan het melken van de koeien, geiten en schapen, leer hoe een gezonde koe, stier, te identificeren. Deel je verhalen met de pastorale krijgers terwijl je geniet van de warmte van het kampvuur met onze deskundige Engels sprekende lokale gidsen.

In Karamoja:

inclusief: kampeerspullen, accommodatie, programma activiteiten, lokale gids, park fees, maaltijden en water tijdens de Tour

exclusief: dranken, en andere persoonlijke uitgaven

Dag 6 .Karamoja – Kidepo national park

Kidepo heeft nogal een imago probleem. Nog niet zo lang geleden was het er ronduit onveilig en was het voor toeristen niet mogelijk naar dit afgelegen gebied te reizen. Sinds een jaar of 5 is de situatie er echter stabiel en is er geen reden om er niet naar toe te gaan. Uitgestrekte savanne, ruige bergketens op de achtergrond, veel wild en bijna geen andere toeristen, dat is Kidepo. De Amerikaanse tv zender CNN noemt Kidepo Valley het derde beste park in heel Afrika.

Wat maakt Kidepo zo bijzonder. Vooral eigenlijk de uitgestrektheid en het desolate gevoel dat je er krijgt. ’s Avonds hoor je leeuwen brullen, hyena’s krijsen.

Overnachting in een hotel.

 

Dag 7 Game drive

 

Vroeg in de ochtend gaan we op een game drive. We zullen vele dieren zien, zoals leeuwen, giraffes, buffalo’s, olifanten, zebra’s, antilopen enz.

In de middag doen we een 2e game drive.

Dag 8 Kidepo – Ziwa Rhino sanctuary

Tocht naar Ziwa, ongeveer 8 uur rijden. Overnachting in a hotel.

Dag 9 Rhino trekking

 We lopen door het park. We zullen vele neushoorns zien. Dit is de enige plek in Uganda waar neushoorns zijn te vinden. Na de lunch rijden we terug naar Kampala.

Overnachting in Kampala.

 Dag 10 Kampala

 Een dagje Kampala met de mogelijkheid om souvenirs te kopen.

In de avond rijden we naar Entebbe. De terugvlucht naar Nederland.