Parels van Zuid-India

19 daagse groepsreis

Het zuiden van India bieden prachtige monumenten, religieuze pelgrimsoorden en een exotisch straatleven. Zuid- India is duidelijk in opmars de laatste jaren wordt het zuiden steeds meer ontdekt door de reiziger die iets bijzonders wil zien. Deze reis voorziet in een zeer afwisselend programma. Levendige tempels worden afgewisseld door de prachtige natuur en het platteland door fascinerende steden. Op een comfortabele wijze reizen wij langs de hoogtepunten van onbekend India!

Dag 1 Aankomst/verblijf Bangalore
Dag 2 Bangalore – Somnathpur – Mysore(bus)
Dag 3 Mysore – Bandipur (bus)
Dag 4 Bandipur National Park
Dag 5 Bandipur – Ooty (bus)
Dag 6 Ooty – Mettupalayam – Coonor – Cochin (toy train/bus)
Dag 7 Coonor – Cochin (bus)
Dag 8 Cochin – Kumarakom (bus)
Dag 9 Verblijf Kumarakom
Dag 10 Kumarakom (boottocht Backwaters/overnachting op riceboat)
Dag 11 Allepey – Kovalam (bus)
Dag 12 Verblijf Kovalam (incl.Kanyakumari)
Dag 13 Kovalam – Madurai (bus of trein)
Dag 14 Verblijf Madurai
Dag 15 Madurai – Trichy – Tanjore (bus)
Dag 16 Tanjore – Mahabalipuram (bus)
Dag 17 Verblijf Mahabalipuram / Kanchipuram
Dag 18 – Chennai (Madras) (bus)
Dag 19 Vertrek Chennai (Madras)
Inbegrepen
 • Transport, transfers, goede accommodatie met ontbijt,4 lunches en alle diners
 • Alle maaltijden
 • Compleet excursieprogramma met lokale gidsen en entreegelden
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Een voorbereidingsbijeenkomst
Niet inbegrepen
 • Internationale vluchten
 • Visum
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50
 • Reis en of annuleringsverzekering
 • Toegang tot monumenten overal tijdens de reis
 • Fooi overal voor bestuurders, portiers, beljongens, gidsen & obers
 • Elk punt dat niet vermeld is in de reisroute en bij de tourprijzen inclusief
Maharadja Paleis

Bangalore is de toegangspoort tot Zuid-India. Het is een moderne stad maar heeft ook veel groen. We maken er een stadstour en zien o.a. het fraai versierde Zomerpaleis van Tipu. In het aangename Mysore bezoeken we het Maharadja Paleis waarin diverse bouwstijlen harmonieus zijn gecombineerd.

Koloniale tijden in Toy Train

U ziet tijdens deze reis diverse plekken die herinneren aan de westerse invloed en het koloniale verleden van India. Voorbeelden daarvan zijn Cochin met zijn jaar oude fort dat gebouwd is door de Portugezen en het ‘Hollandse Paleis’ in de oude stad Mattancherry. We nemen u mee naar Ooty(Udhagamandalam), het hill station dat door de Engelsen gebouwd werd in het begin van de 19e eeuw om aan de hitte van Zuid- India te ontsnappen. Hier bezoeken we de botanische tuinen, met een Italiaans en een Japans deel. We maken ook een ritje door de bergen over het smalspoor met de beroemde ‘toy train’.

Schitterende landschappen en kleurrijke bevolking

Het rondreizen zelf, door prachtige diverse landschappen is een hoogtepunt op zich. In Karnataka rijdt u door de robuuste Deccan vlakte die bestaat uit grote rotsblokken. U bezoekt er het grote Bandipur National Park dat ligt tussen Ooty en Mysore. In het park leven drieduizend olifanten, circa 70 tijgers, maar ook luipaarden, pantsers, beren, en allerlei soorten vogels. Ook is er een zeer diverse flora. In Cochin(in de staat Kerala)zult u de ‘Chinese netten’ zien afsteken tegen de ondergaande zon. We genieten van een dansvoorstelling die zijn oorsprong vindt in Kumarakom een mooie boottocht door de ‘backwaters’ en door een overweldigende natuur. We zullen hier overnachten op een (voor toeristen aangepaste)rijstboot. We maken kennis met de vriendelijke bevolking tijdens het bezoek aan de lokale waterdorpjes. In het mooie kustplaatsje Kovalam kunt u genieten van een heerlijke strand.

Hindoe Tempels

Madurai is een sfeervolle tempelstad en bedrijvig pelgrimsoord aan de oevers van de Taiga. Het is de culturele hoofdstad van Camiel Naad. Hier had de Davids cultuur zijn bloeitijd en dat manifesteerde zich in de kunst en de architectuur. Madurai was een handelstad, maar ook het oudste religieuze centrum van Zuid-India. De voornaamste bezienswaardigheid van Madurai is de in het hart van de oude stad gesitueerde Sri Meenakshi Tempel, welke als een uitbundig barok voorbeeld van Dravidische architectuur gezien kan worden. De gopurams van deze tempel van top tot teen overdekt met een overdaad aan veelkleurige beelden van goden, godinnen, dieren en mythische figuren. Op een eiland in de Kaveri bij Trichy ziet u in de tempelstad Srirangam de enorme Sri Ranganathaswamy Tempel,gewijd aan Vishnu. De tempels,forten en paleizen van Tanjore zijn prachtige voorbeelden van de Dravidische cultuur. Hoogtepunt is de meer dan duizend jaar oude en rijk gedecoreerde Brihadeshvara tempel,terecht een Wereld Erfgoed. Mahabalipuram is bekend vanwege haar rotstempels waarin prachtige beelden te zien zijn,maar er is ook een heerlijke strand en u bent hier op de juiste plaats voor een prachtige zonsopkomst.