India Maharadja Reis

18 daagse groepsreis

India, en vooral Rajasthan, is het land van de sprookjesachtige rijkdom van Maharadja’s. Tijdens deze reis treden wij in de voetsporen van deze vorsten. Wij verblijven in hun paleizen, betreden hun jachtterreinen en brengen een bezoek aan een aantal van de forten waar Rajasthan zo bekend om staat. Uiteraard mag ook de Taj Mahal niet ontbreken op deze vorstelijke reis.

Dag 1 Aankomst Delhi
Dag 2 Verblijf Delhi
Dag 3 Delhi – Mandawa (bus)
Dag 4 Mandawa – Bikaner (bus)
Dag 5 Bikaner – Jodhpur (bus)
Dag 6 Verblijf Jodhpur
Dag 7 Jodhpur – Udaipur (bus)
Dag 8 Verblijf Udaipur
Dag 9 Udaipur – Pushkar (bus)
Dag 10 Pushkar – Jaipur (bus)
Dag 11 Verblijf Jaipur / Amber
Dag 12 Jaipur – Ranthambhore (bus)
Dag 13 Verblijf Ranthambhore
Dag 14 Ranthambhore- Fateh Sikri- Agra (bus)
Dag 15 Verblijf Agra
Dag 16 Agra – Bharatpur (bus)
Dag 17 Bharatpur – Delhi (bus)
Dag 18 Vertrek Delhi
Inbegrepen
 • Transport, transfers, goede accommodatie(waaronder diverse Heritage hotels/paleizen)
 • Alle maaltijden
 • Compleet excursieprogramma met lokale gidsen en entreegelden
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding van VNC Asia travel( bij 10 of meer deelnemers; bij 6-9 deelnemers fungeren de Engelssprekende Indiase gidsen als reisbegeleiders)
 • Een voorbereidingsbijeenkomst
Niet inbegrepen
 • Internationale vluchten
 • Visum
 • Verzekeringen
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50
 • Toegang tot monumenten overal tijdens de reis
 • Uitgaven van persoonlijke zoals wasserij, telefoongesprekken, harde & soft dranken en mineraalwater enz. en videocameraprijs bij monumenten
 • Fooi overal voor bestuurders, portiers, beljongens, gidsen & obers
 • Elk punt dat niet vermeld is in de reisroute en bij de tourprijzen inclusief
Hoogtepunten van Rajasthan

Het compacte en drukke marktstadje Mandawa werd in de 18e eeuw versterkt door de belangrijke koopmansfamilies in de regio. Zij bouwden voor zichzelf vele kleurrijke havelis, koopmanshuizen.

Het Mandawa fort is een ontdekking, bij iedere hoek die je omgaat word je weer verrast. De woestijnstad Bikaner heeft het zeer fraaie Junagarh Fort, met daarin vele paleizen, met mozaïeken versierde binnenplaatsen en fraaie houten balkons.

Het is een prachtig voorbeeld van de bijzondere architectuur van Rajasthan. Jodhpur heeft het imposante Meherangarh Fort, dat hoog boven de vlakte uittorent, met prachtige paleizen en kostbare kunstschatten.

In de oude stad zijn vele blauwe huizen, de kleur die geassocieerd wordt met de Brahmanenkaste. In Udaipur, de meest romantische stad van India, ziet u bij zonsondergang een sfeervolle tocht langs of over het Pichola Meer.
Het voor Hindoes heilige meer van Pushkar trekt veel pelgrims en brahmanen die er hun diensten aanbieden. In Jaipur bezoekt u het Amber Fort, dat prachtig gelegen is op een heuvel.

U ziet verder o.a. het Stadspaleis, gebouwd in een mengeling van Rajasthaanse en Moghul architectuur en het Observatorium uit 1728. Het Paleis Der Winden is een indrukkende façade van vijf verdiepingen, waarachter de hofdames het leven op straat konden gadeslaan.

Kamelen en tijgers

In Bikaner bezoeken we een kamelenfarm en in Pushkar vindt in november de grootste kamelenmarkt ter wereld plaats, een festival waar alle nomadenstammen uit de woestijn samenkomen om te handelen, feest te vieren en huwelijken te sluiten. Het is een groots en kleurrijk festijn, indrukkend om te zien.

In het Ranthambhore National Park maken we een safari en gaan we op zoek naar wild. De kans om een tijger te spotten is hier het groots van heel India. In Bharatpur is het Keoladeo Park, bekend om de grote diversiteit aan exotische vogels en om de imposante natuur.

Machtige Moghul Monumenten

Het Rode Fort en de tombe van Humayun in Delhi, de verlaten stad Fatehpur Sikri en de Taj Mahal in Agra zijn zeer fraaie voorbeelden van Moghul – architectuur. De Taj Mahal wordt door sommigen het mooiste bouwwerk op aarde genoemd. Shah Jahan bouwde dit mausoleum voor zijn geliefde Mumtaz. Afhankelijk van de zonnestand, zal het marmeren bouwwerk soms suikerwit en dan weer parelmoer of zelfs goudkleurig lijken.

Logeren bij Maharadja’s

In diverse plaatsen is ons sfeervolle en soms luxe onderkomen het gastenverblijf van de lokale vorsten. De ‘Heritage’ hotels hebben een beperkt aantal kamers en in sommige gevallen zijn we zelfs genoodzaakt de route daarop enigszins aan te passen. De inrichting van de kamers in deze ‘Heritage’ hotels verschillen allen van elkaar, maar in de selectie van de hotels is extra gelet op de bijzondere vorstelijke sfeer als meerwaarde voor de Maharadja reis. In een aantal plaatsen zullen wij u meenemen naar levendige dansvoorstellingen die hun oorsprong hebben in het kleurrijke verleden van Rajasthan.